Fesat Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Fesat" kelimesi Arapça kökenli bir terimdir. Arapça kökeni "fisâd" (فساد) kelimesinden türetilmiştir ve "bozulma," "zarar verme," veya "rahatsızlık çıkarma" anlamına gelir.

Anlamı: "Fesat," bir toplumda veya bir ortamda düzeni bozan, huzuru bozan veya zarar veren davranışları veya eylemleri ifade eder. Bu terim, kötü niyetli veya düzensiz davranışları tanımlamak için kullanılır ve genellikle olumsuz sonuçlar doğuran kötü niyetli veya zararlı davranışları ifade eder.

Örnek Cümle:

• Toplumda huzursuzluğa neden olan fesatçılar, yasal yaptırımlara tabi tutulmalıdır.
  • İş yerindeki fesatçı tavırlar, çalışanların motivasyonunu olumsuz etkileyebilir.