10 Aralık Dünya Dewey Ondalık Sınıflandırma Günü (Dewey Decimal System Day)

10 Aralık Dünya Dewey Ondalık Sınıflandırma Günü (Dewey Decimal System Day), kütüphanelerdeki kitapların düzenlenmesi ve erişilebilirliği için kullanılan Dewey ondalık sınıflandırma sistemini kutlamak için ayrılan bir gündür. Bu sistem, kitapların konularına göre sınıflandırılmasını ve kütüphane koleksiyonlarının düzenli bir şekilde organize edilmesini sağlar.
Dünya Dewey Ondalık Sınıflandırma Günü, kütüphanelerin önemini vurgulayarak insanları okumaya teşvik eder. Bu günü kutlamak için insanlar kütüphaneleri ziyaret edebilir, kütüphane koleksiyonlarını keşfedebilir veya kütüphanelerde çalışanları ve kütüphanecileri takdir edebilirler. Dünya Dewey Ondalık Sınıflandırma Günü, bilginin düzenlenmesi ve erişilebilirliğinin önemini vurgulayarak insanları okuma alışkanlıklarını geliştirmeye teşvik eder.