10 Aralık Dünya Jane Addams Günü (Jane Addams Day)

10 Aralık Dünya Jane Addams Günü (Jane Addams Day), sosyal reformcu ve barış aktivisti Jane Addams'ı anmak için ayrılan bir gündür. Jane Addams, kadın hakları savunucusu ve Nobel Barış Ödülü sahibi olarak tanınır. Bu gün, insanları sosyal adalet, barış ve insan hakları konularında bilinçlenmeye ve etkili değişim için çaba sarf etmeye teşvik eder.
İnsanlar, bu günü Jane Addams'ın yaşamını ve çalışmalarını araştırarak, toplumsal eşitlik ve adalet için çeşitli etkinliklere katılarak veya Jane Addams'ın mirasını hatırlatarak kutlayabilirler. Dünya Jane Addams Günü, insanları toplumsal sorunlara duyarlılık göstermeye ve insanlığın refahı için aktif rol almaya teşvik eder.