10 Mart Dünya Mario Günü (Mario Day)

Dünya Mario Günü, her yıl 10 Mart'ta kutlanır. Bu özel gün, efsanevi video oyun karakteri Mario'yu ve Mario oyunlarının popülerliğini kutlamak için düzenlenir. Mario, Nintendo'nun ünlü bir karakteridir ve Super Mario oyun serisi ile büyük bir tanınırlık kazanmıştır.

Dünya Mario Günü, Mario oyunlarının eğlencesini ve nostaljisini kutlayarak oyuncuları bir araya getirir ve Nintendo'nun oyun endüstrisine olan katkılarını vurgular. Bu özel gün, oyun severlerin Mario oyunlarını oynamasını, Mario temalı etkinliklere katılmasını ve sosyal medya üzerinden Mario hakkında paylaşımlar yapmasını teşvik eder. Dünya Mario Günü, oyun dünyasının renkliliğini ve eğlencesini kutlamak için bir fırsat olup Mario hayranlarını bir araya getirir.