13 Mayıs Dünya Kurbağa Gibi Zıplama Günü (Frog Jumping Day)

Dünya Kurbağa Gibi Zıplama Günü, her yıl 13 Mayıs'ta kutlanır. Bu özel gün, kurbağaların benzersiz yeteneklerini ve zıplama yeteneklerini kutlamayı amaçlar. Kurbağalar, sıçramalarıyla tanınır ve bu özel gün, insanları bu sevimli amfibilerin dünyasına yakından bakmaya ve onları daha iyi anlamaya teşvik eder.
Dünya Kurbağa Gibi Zıplama Günü, insanları kurbağalar hakkında bilgi edinmeye, kurbağa resimleri çizmeye, kurbağa figürlü oyunlar oynamaya veya kurbağa temalı etkinliklere katılmaya teşvik eder. Bu özel gün, doğal yaşamı koruma çabalarını destekler ve insanları doğanın güzelliklerine dikkat çekmeyi amaçlar.