17 Mayıs Dünya İşe Yaramayan Eşyaları Düzenleme Günü (Pack Rat Day)

Dünya İşe Yaramayan Eşyaları Düzenleme Günü, her yıl 17 Mayıs'ta kutlanır. Bu özel gün, evlerde biriken gereksiz eşyaları ayıklamaya ve düzenlemeye teşvik eder. İşe yaramayan eşyaların biriktirilmesi, evlerde gereksiz bir dağınıklığa neden olabilir ve alanı sınırlayabilir.
Dünya İşe Yaramayan Eşyaları Düzenleme Günü, insanları gereksiz eşyaları gözden geçirmeye, bağışlamaya veya atmayı düşünmeye teşvik eder. Bu özel gün, ev düzenleme projeleri, depolama düzenlemeleri, gereksiz eşyaların geri dönüşümü veya bağışlanması gibi etkinlikleri içerir. Dünya İşe Yaramayan Eşyaları Düzenleme Günü, daha minimalist bir yaşam tarzına geçmeyi ve gereksiz eşyaların yükünden kurtulmayı teşvik eder.