9 Mayıs Dünya Avrupa Günü (Europe Day)

Dünya Avrupa Günü, her yıl 9 Mayıs'ta kutlanır. Bu özel gün, Avrupa'nın birleşmesini ve Avrupa Birliği'nin kuruluşunu kutlamayı amaçlar. 9 Mayıs 1950, Avrupa'nın barış ve işbirliği amacıyla bir araya gelmesini öngören Schuman Bildirisi'nin kabul edildiği gündür.
Dünya Avrupa Günü, Avrupa Birliği'nin ortak değerlerini, kültürel çeşitliliğini ve dayanışmasını kutlar. Bu özel gün, Avrupa Birliği'nin kuruluşunu anma etkinlikleri, kültürel etkinlikler, seminerler, konferanslar veya konserler gibi çeşitli etkinlikleri içerir. Dünya Avrupa Günü, Avrupa'daki birlik, barış ve işbirliği ruhunu yüceltmeyi ve Avrupa vatandaşlarının birbirleriyle bağlarını güçlendirmeyi amaçlar.