26 Nisan Dünya Richter Ölçeği Günü (Richter Scale Day)

Dünya Richter Ölçeği Günü, her yıl 26 Nisan'da kutlanır. Bu özel gün, depremlerin ölçümünde kullanılan Richter Ölçeği'ni ve deprem bilimini kutlamayı amaçlar. Richter Ölçeği, depremlerin büyüklüğünü ölçmek için kullanılan bir ölçüm sistemidir.
Dünya Richter Ölçeği Günü, deprem bilinci ve güvenliği konusunda farkındalık yaratmaya ve depremlerin etkileri hakkında bilgi paylaşmaya teşvik eder. Bu özel gün, deprem simülasyonları, deprem hazırlık etkinlikleri veya depremle ilgili eğitim programları gibi etkinlikleri içerir. Dünya Richter Ölçeği Günü, insanları deprem konusunda bilinçlendirmeye ve depremle ilgili önlemleri almaya teşvik eder.