Acil Yardım Ve Afet Yönetimi Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü, acil durumlar ve afetlerle ilgili planlama, hazırlık, müdahale ve iyileştirme süreçlerini yöneten bir disiplindir. Bu bölümde eğitim alan kişiler, hızlı ve etkili bir şekilde hareket ederek insanların hayatlarını kurtarmak ve maddi hasarı en aza indirmek için gerekli becerileri öğrenirler. Doğal afetler, terör saldırıları, yangın, trafik kazaları, kimyasal sızıntılar gibi çeşitli senaryolara karşı hazırlıklı olmak için bilgi ve beceriler kazanırlar. Ayrıca, iletişim, liderlik, kriz yönetimi ve psikolojik yardım gibi konular da bu bölümde öğretilir.

Çalışma Alanları

Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü mezunları, acil durum yönetimi, afet yönetimi, itfaiye, ambulans hizmetleri, sağlık hizmetleri, kolluk kuvvetleri, insani yardım organizasyonları, özel güvenlik şirketleri gibi birçok alanda iş bulabilirler. Ayrıca, devlet kurumları ve belediyelerde de iş imkanları bulunmaktadır.