Kontrol Ve Otomasyon Mühendisliği Bölümü Nedir / Ne İş Yapar

Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği bölümü, üretim, hizmet ve endüstriyel uygulamalarda kontrol ve otomasyon sistemlerinin tasarımı, analizi, uygulanması ve yönetimi ile ilgili mühendislik disiplinidir. Bu bölümde öğrenciler, otomatik kontrol, sensör teknolojisi, haberleşme, bilgisayar teknolojisi, programlama, mekatronik ve robotik gibi konuları öğrenirler.Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği mezunları, üretim tesislerinde, fabrikalarda, enerji santrallerinde, kimya sanayinde, gıda sektöründe, telekomünikasyon sektöründe, savunma sanayinde, uzay ve havacılık endüstrisinde, akademik araştırmalarda ve danışmanlık hizmetlerinde çalışabilirler. Bu kişiler, kontrol sistemleri, robotik sistemler, sensör sistemleri, mekatronik sistemler gibi alanlarda uzmanlaşmış kişilerdir.

Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği mezunları, üretim tesislerinde, fabrikalarda, enerji santrallerinde, kimya sanayinde, gıda sektöründe, telekomünikasyon sektöründe, savunma sanayinde, uzay ve havacılık endüstrisinde, akademik araştırmalarda ve danışmanlık hizmetlerinde çalışabilirler. Bu kişiler, kontrol ve otomasyon sistemleri tasarımı, analizi, uygulanması ve yönetimi ile ilgili konularda uzmanlaşmış kişilerdir. Ayrıca, endüstriyel üretim süreçleri, fabrika otomasyonu, robotik sistemler, sensör teknolojisi, mekatronik gibi konularda çalışırlar.