Adli Bilişim Yüksek Lisans Programı Nedir ? Ne İş Yapar ?

Adli Bilişim Yüksek Lisans Programı, bilgisayar ve bilgi teknolojileri kullanarak adli soruşturma ve delil analizi yapmayı amaçlayan bir lisansüstü programdır. Bu program, öğrencilere dijital veri analizi, veri kurtarma, veri güvenliği, dijital suçlar ve adli bilişim araçları konularında derinlemesine bir eğitim sunar.Adli Bilişim Yüksek Lisans Programı'ndaki öğrenciler, bilgisayar korsanlığı, dijital kanıtların toplanması ve analizi, dijital veri güvenliği ve bilişim suçlarının soruşturulması gibi konulara odaklanır. Bilgisayar korsanlığı olaylarından silinmiş veya şifrelenmiş verileri kurtarma, dijital medya analizi yapma ve adli bilişim araçları kullanma becerilerini geliştirirler.Mezunlar, adli bilişim uzmanı olarak çalışma fırsatlarına sahip olurlar.

Adli Bilişim Yüksek Lisans Programı mezunları, kolluk kuvvetleri, adli laboratuvarlar, hukuk firmaları, siber güvenlik şirketleri veya devlet kurumları gibi yerlerde iş bulabilirler. Dijital veri analizi yapma, adli bilişim araçlarını kullanma, bilgisayar korsanlığı soruşturmalarına katılma ve adli raporlar hazırlama gibi konularda uzmanlaşmışlardır.Çalışma alanları açısından, Adli Bilişim mezunları, adli soruşturma ve hukuki süreçlerde dijital kanıtların analizi, veri kurtarma ve veri güvenliği gibi görevleri üstlenebilirler. Ayrıca, siber suçlarla mücadele, bilgisayar korsanlığı soruşturmaları ve dijital kanıtların mahkemede sunulması gibi konularda da uzmanlaşabilirler. Adli Bilişim mezunları, teknik yetenekleri ve hukuki bilgileriyle adli süreçlerde delillerin doğru bir şekilde analiz edilmesini ve adil bir yargılamanın sağlanmasını desteklerler.