Bilişsel Reahbilitasyon Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Bilişsel Rehabilitasyon Yüksek Lisans Programı, bilişsel bozuklukları olan bireylerin tedavisinde bilişsel becerileri ve işlevleri geri kazandırmayı hedefleyen bir programdır. Bu programda, bilişsel rehabilitasyon yöntemleri, bilişsel değerlendirme teknikleri, bilişsel stimülasyon, bilişsel stratejiler ve bilişsel yeniden yapılandırma gibi konular üzerinde çalışılır. Öğrencilere, bilişsel bozuklukların değerlendirilmesi, bireyselleştirilmiş rehabilitasyon programlarının tasarlanması ve uygulanması konularında bilgi ve beceriler kazandırılır.

Mezunlar, hastanelerde, rehabilitasyon merkezlerinde, özel kliniklerde veya kendi danışmanlık merkezlerinde bilişsel rehabilitasyon uzmanı olarak çalışabilirler. Bireylerin bilişsel becerilerini değerlendirebilir, bilişsel stimülasyon teknikleri uygulayabilir ve bilişsel stratejiler geliştirebilirler. Ayrıca, araştırma ve akademik çalışmalar yaparak bilişsel rehabilitasyon alanında bilimsel katkılarda bulunabilirler.