Afitab Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Afitab" kelimesi Türkçeye özgü bir kelime olup, Arapça veya başka bir kökene dayanmaz. Türkçe kökenlidir.

Anlamı: "Afitab" kelimesi, güneş ışığı anlamına gelir. Bu kelime, güneşin ışıklarını ve enerjisini ifade eder. Güneşin doğal ışığı, sıcaklığı ve enerjisi yaşamın sürdürülmesi için hayati bir öneme sahiptir.

Örnek Cümle:

• Sabahın erken saatlerinde, dağların zirvesinde afitabın yükselmesiyle muhteşem bir manzara oluşur.
  • Afitabın ışığı, bitkilerin büyümesi ve fotosentez sürecinin gerçekleşmesi için gereklidir.
  • Doğada afitabın doğuşunu izlemek, birçok kişi için huzur verici bir deneyimdir.