Aktüerya Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar ?

Aktüerya Yüksek Lisans Programı, sigorta, finans ve risk yönetimi alanında aktüerya bilgisine sahip profesyoneller yetiştirmeyi amaçlayan bir lisansüstü programdır. Bu program, öğrencilere matematiksel modelleme, risk analizi, sigorta prensipleri ve finansal tahminleme gibi konularda derinlemesine bir eğitim sunar. Öğrenciler, risk analizi ve değerlendirmesi yapar, finansal verileri analiz eder, sigorta primlerini hesaplar ve finansal tahminler yaparlar. Aktüerya mezunları, sigorta şirketlerinde, finans kurumlarında, risk yönetimi firmalarında veya danışmanlık şirketlerinde çalışabilirler. Ayrıca, aktüerya mesleği için gereken sertifikasyonlara yönelik olarak ilerleyebilir ve aktüer olarak lisanslı bir profesyonel olabilirler.