Genel Psikoloji Yüksek Lisans Programı Nedir ?

Genel Psikoloji Yüksek Lisans Programı, psikoloji alanında daha ileri düzeyde bir eğitim sunan bir yüksek lisans programıdır. Bu programda öğrencilere genel psikoloji konuları, araştırma yöntemleri, istatistiksel analizler, bilişsel psikoloji, davranışsal psikoloji, sosyal psikoloji ve klinik psikoloji gibi alanlar üzerinde yoğunlaşılır. Mezunlar, çeşitli çalışma alanlarına yönelebilirler.

Genel Psikoloji yüksek lisans programı mezunları, genellikle psikoloji araştırmaları yapan araştırma merkezlerinde, sağlık kuruluşlarında, danışmanlık merkezlerinde veya eğitim kurumlarında çalışma fırsatı bulurlar. Ayrıca, endüstriyel ve organizasyonel psikoloji, klinik psikoloji, sağlık psikolojisi veya öğrenme ve eğitim psikolojisi gibi alt alanlarda uzmanlaşabilirler. Bu mezunlar, psikolojik değerlendirme yapabilir, terapi süreçlerine katkıda bulunabilir, araştırma projeleri yönetebilir ve psikolojik danışmanlık hizmetleri sunabilirler.