Alerji-İmmünoloji Yl. Prg. Nedir? Ne İş Yapar ?

Alerji-İmmünoloji Yüksek Lisans Programı, alerjik hastalıklar ve bağışıklık sistemi bozuklukları üzerine odaklanan bir lisansüstü programdır. Bu program, öğrencilere alerji ve immünoloji alanında derin bir bilgi ve beceri kazandırmayı hedefler. Öğrenciler, alerjik hastalıkların patofizyolojisi, teşhisi ve tedavisi hakkında bilgi edinir, immün sistemin işleyişini anlar ve bağışıklık sistemi bozukluklarına yönelik tanı ve tedavi stratejilerini öğrenir. Ayrıca, laboratuvar yöntemlerini kullanarak alerji ve immünoloji araştırmaları yapma yeteneklerini geliştirirler. Mezunlar, hastanelerde alerji ve immünoloji bölümlerinde çalışabilir, araştırma merkezlerinde görev alabilir veya özel muayenehaneler açabilirler. Ayrıca, ilaç ve biyoteknoloji şirketlerinde ilaç geliştirme ve klinik araştırma alanlarında da çalışma fırsatlarına sahip olabilirler.