Fizyopatoloji Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Fizyopatoloji Yüksek Lisans Programı, hastalıkların fizyolojik mekanizmalarını, hastalıkların oluşumunu ve gelişimini inceleyen bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, patolojik süreçlerin moleküler ve hücresel düzeydeki temellerini, organ sistemlerinin bozukluklarını, hastalık mekanizmalarını ve tedavi stratejilerini araştırırlar.

Mezunlar, hastanelerde, araştırma kurumlarında, ilaç ve biyoteknoloji şirketlerinde çalışabilirler. Hastalıkların mekanizmalarını araştırabilir, deneysel modeller kullanarak hastalık süreçlerini değerlendirebilir, tedavi stratejileri geliştirebilir ve ilaç etkilerini analiz edebilirler. Ayrıca, klinik araştırmalar yapabilir, hastalık tanısı ve izlemi için laboratuvar testleri geliştirebilir ve hastalık yönetimine yönelik politika ve stratejiler oluşturabilirler.