Alzheimer Hastalığı Yüksek Lisans Programı Nedir

Alzheimer Hastalığı Yüksek Lisans Programı, Alzheimer hastalığının teşhisi, tedavisi ve yönetimi üzerine odaklanan bir lisansüstü programdır. Bu program, öğrencilere Alzheimer hastalığının nörolojik ve bilişsel etkilerini anlama fırsatı sunar. Öğrenciler, hastalığın patofizyolojisini, tanı yöntemlerini ve farmakolojik tedavi seçeneklerini inceler. Ayrıca, hastaların bakımı ve destekleyici hizmetlerin sağlanması konusunda bilgi ve beceri kazanırlar. Mezunlar, sağlık kuruluşlarında, araştırma merkezlerinde veya ilaç firmalarında çalışabilir. Ayrıca, Alzheimer hastalarına yönelik danışmanlık ve destek hizmetleri sunabilir veya toplum bilincini artırmaya yönelik projelerde görev alabilirler.