Biyokimya Ve Moleküler Biyoloji Yl. Prg. Nedir ?

Biyokimya ve Moleküler Biyoloji Yüksek Lisans Programı, biyokimya ve moleküler biyoloji disiplinlerini birleştiren bir programdır. Bu programda, protein yapı ve fonksiyonu, genetik materyal ve hücresel sinyalleşme, moleküler biyoloji teknikleri ve genetik analizler gibi konular üzerinde çalışılır.

Öğrencilere moleküler biyoloji laboratuvarı becerileri, DNA manipülasyonu, PCR, genetik analiz yöntemleri ve protein ekspresyonu gibi konularda pratik deneyimler kazandırılır. Mezunlar, akademik araştırmalar yapabilir, biyoteknoloji şirketlerinde veya araştırma merkezlerinde moleküler biyoloji çalışmalarına katılabilir veya sağlık sektöründe moleküler tanı ve tarama çalışmalarında yer alabilirler.