Beslenme Ve Gıda Bilimleri Yl. Prg. Nedir / Ne İş Yapar ?

Beslenme ve Gıda Bilimleri Yüksek Lisans Programı, beslenme ve gıda alanında uzmanlaşmayı hedefleyen bir lisansüstü programdır. Bu program, öğrencilere beslenme bilimi, gıda kimyası, gıda mikrobiyolojisi, besin değerlendirmesi, gıda teknolojisi ve beslenme politikaları gibi konularda derinlemesine bilgi ve beceriler kazandırır. Öğrenciler, beslenme ihtiyaçlarını değerlendirme, sağlıklı beslenme programları tasarlama, besin içeriğini analiz etme ve gıda güvenliği konularında uzmanlaşma fırsatı bulurlar.Mezunlar, beslenme ve gıda endüstrisinde çeşitli rollerde çalışabilirler.

Beslenme uzmanı, klinik diyetisyen, beslenme danışmanı, gıda güvenliği uzmanı veya araştırmacı olarak çalışma imkanı bulabilirler. Ayrıca, sağlık kuruluşları, gıda üretim şirketleri, araştırma laboratuvarları ve beslenme danışmanlık merkezlerinde çalışma fırsatları mevcuttur. Beslenme ve Gıda Bilimleri Yüksek Lisans Programı mezunları, beslenme ve sağlıklı yaşam konularında topluma hizmet edebilecek ve gıda endüstrisinde kalite kontrol ve yenilikçi ürün geliştirme gibi görevleri üstlenebilecek donanıma sahip olurlar.