Felsefe Grubu Eğitimi Yl. Prg. Nedir ?

Felsefe Grubu Eğitimi Yüksek Lisans Programı, felsefi düşüncenin eğitim alanına uygulanmasını inceleyen bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, felsefe öğretimi yöntemleri, felsefi düşüncenin eğitim programlarına entegrasyonu, felsefe ile pedagoji arasındaki ilişki gibi konuları incelerler.

Mezunlar, eğitim kurumlarında felsefe öğretmeni olarak çalışabilir, eğitim programları geliştirebilir, felsefi düşüncenin eğitim ortamlarında uygulanmasına katkıda bulunabilir veya felsefi düşünceyi eğitim politikaları ve uygulamalarıyla ilişkilendiren çalışmalara katılabilirler. Ayrıca, öğretim materyalleri ve ders kitapları hazırlayabilir, felsefi düşüncenin öğrencilerin eleştirel düşünme becerilerini geliştirmesine yönelik çalışmalara katkıda bulunabilirler.