Alerjik Hastalıkların Moleküler Ve İmmünolojik Temelleri Yl. Prg. Nedir?

Alerjik Hastalıkların Moleküler ve İmmünolojik Temelleri Yüksek Lisans Programı, alerjik hastalıkların altında yatan moleküler ve immünolojik mekanizmaları inceleyen bir lisansüstü programdır. Bu program, öğrencilere alerjik hastalıkların gelişimini, immün sistemin rolünü ve moleküler düzeydeki etkileşimleri anlama fırsatı sunar. Öğrenciler, immünolojik yanıtların moleküler temellerini araştırır, alerjik reaksiyonların mekanizmalarını anlar ve immün sistemin düzenlenmesinde yer alan moleküler faktörleri inceler. Ayrıca, alerjik hastalıkların teşhis ve tedavi yöntemleri üzerine çalışmalar yaparlar. Mezunlar, akademik araştırma, tıp endüstrisi veya ilaç geliştirme şirketlerinde çalışma gibi çeşitli alanlarda çalışabilirler. Ayrıca, alerji kliniklerinde, araştırma merkezlerinde veya sağlık hizmeti veren kuruluşlarda uzman olarak görev alabilirler.