Dış Ticaret Eğitimi Yl. Prg. Nedir ?

Dış Ticaret Eğitimi Yüksek Lisans Programı mezunları, dış ticaretin farklı yönlerini anlama ve yönetme becerilerine sahip olurlar. İhracat ve ithalat süreçlerini yönetebilir, uluslararası pazarlarda rekabet avantajı elde etmek için pazarlama stratejileri geliştirebilir ve küresel lojistik operasyonlarını planlayabilirler.

Mezunlar, dış ticaret şirketlerinde uluslararası ticaret uzmanı, dış ticaret müdürü veya ihracat-ithalat departmanlarında yönetici olarak çalışabilirler. Ayrıca, kendi ihracat-ithalat işini kurma veya uluslararası ticaret danışmanlığı yapma gibi girişimcilik fırsatlarına da sahip olabilirler.