Farmasotik Toksikoloji Yl. Prg. Nedir ?

Farmasotik Toksikoloji Yüksek Lisans Programı, ilaçların toksik etkilerini, ilaç güvenliği değerlendirmelerini ve ilaçların etkileşimlerini inceleyen bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, toksikoloji prensipleri, ilaçların toksik etkileri, ilaç etkileşimleri, toksikolojik test yöntemleri ve ilaç güvenlik değerlendirmeleri gibi konuları incelerler.

Mezunlar, ilaç firmalarında, araştırma merkezlerinde, sağlık kurumlarında veya regülasyon otoritelerinde çalışabilirler. İlaçların toksik etkilerini araştırabilir, toksikolojik testler gerçekleştirebilir, ilaç etkileşimleri üzerine çalışmalar yapabilir ve ilaç güvenlik değerlendirmelerine katkıda bulunabilirler. Ayrıca, yeni ilaç moleküllerinin toksikolojik profilini değerlendirebilir ve ilaç güvenliği konusunda yönetmelik ve standartlarla ilgili çalışmalara katılabilirler.