Endüstri Mühendisliği-Yöneylem Araştırması Yüksek Lisans Programı

Endüstri Mühendisliği - Yöneylem Araştırması Yüksek Lisans Programı, öğrencilere endüstriyel sistemlerin optimizasyonu ve verimliliği üzerine yoğunlaşan bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, matematiksel modelleme, optimizasyon teknikleri, simülasyon, veri analitiği ve karar analizi gibi araç ve yöntemleri kullanarak endüstriyel iş süreçlerini analiz ederler. Ayrıca lojistik, tedarik zinciri yönetimi, üretim planlama ve kontrol, envanter yönetimi gibi konular da programın kapsamındadır.

Mezunlar, üretim ve operasyon departmanlarında, lojistik şirketlerinde, danışmanlık firmalarında veya endüstriyel araştırma birimlerinde çalışabilirler. İşletmelerde verimlilik artırma çalışmaları yapabilir, süreçleri optimize edebilir, maliyetleri düşürebilir ve kaynakları etkin bir şekilde kullanabilirler. Ayrıca üretim planlama, envanter yönetimi, lojistik optimizasyonu ve tedarik zinciri yönetimi gibi alanlarda uzmanlaşabilirler.