Bahçe Tarımı Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Bahçe Tarımı Önlisans Programı, meyve, sebze ve süs bitkileri yetiştiriciliği, bahçe bakımı, toprak analizi, bitki koruma ve bahçe tasarımı gibi konuları içeren bir programdır. Bu program, öğrencilere bahçe tarımı teknikleri, bitki yetiştirme yöntemleri, bahçe bakımı, bitki hastalıklarıyla mücadele ve bahçe tasarımı konularında bilgi verir.

Bu programı tamamlayan mezunlar, çiftliklerde, seralarda, peyzaj şirketlerinde, süs bitkileri üretim işletmelerinde veya kendi bahçe tasarım şirketlerini kurarak çalışabilirler. Meyve ve sebze yetiştirebilir, bahçe bakımı yapabilir, bitki koruma yöntemleri uygulayabilir ve bahçe tasarımları oluşturabilirler.