Bankacılık ve Sigortacılık Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Bankacılık ve Sigortacılık Önlisans Programı, finans sektöründe bankacılık ve sigortacılık alanlarında çalışmak için gerekli temel bilgi ve becerileri sağlayan bir programdır. Bu program, öğrencilere bankacılık işlemleri, finansal analiz, sigorta hukuku, risk yönetimi, müşteri ilişkileri ve finansal piyasalar gibi konuları kapsar.

Bu programı tamamlayan mezunlar, bankalarda, sigorta şirketlerinde, finansal kuruluşlarda veya diğer finansal hizmet sağlayan kuruluşlarda çalışabilirler. Bankacılık işlemleri gerçekleştirebilir, müşteri hesaplarını yönetebilir, kredi ve sigorta işlemlerini takip edebilir ve finansal ürünler hakkında müşterilere danışmanlık verebilirler.

Çalışma alanları arasında bankaların genel bankacılık, kredi, mevduat, müşteri ilişkileri, şube işlemleri, risk yönetimi, operasyonlar gibi bölümleri bulunur. Ayrıca sigorta şirketlerinde sigorta poliçelerinin hazırlanması, sigorta taleplerinin takibi, sigorta primlerinin hesaplanması gibi görevler üstlenebilirler.

Bankacılık ve Sigortacılık Önlisans Programı mezunları, finansal piyasaları takip edebilir, yatırım araçları hakkında bilgi sahibi olabilir ve müşterilere yatırım danışmanlığı yapabilirler. Ayrıca finansal analiz yetenekleri sayesinde şirketlerin mali durumlarını inceleyebilir ve değerlendirebilirler.

Bankacılık ve Sigortacılık sektöründe iş fırsatları geniş olup, mezunlar bankalarda, sigorta şirketlerinde, aracı kurumlarda, finansal danışmanlık şirketlerinde, risk yönetimi departmanlarında veya finansal kuruluşlarda çeşitli pozisyonlarda çalışabilirler. Ayrıca kendi işlerini kurarak bağımsız finansal danışmanlık hizmetleri de sunabilirler.