Radyoterapi Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Radyoterapi Önlisans Programı, kanser hastalarının tedavisinde kullanılan radyasyon teknikleri konusunda eğitim veren bir programdır. Bu program, öğrencilere radyoterapi cihazlarının kullanımı, hasta değerlendirme ve planlama, radyasyon güvenliği ve hasta bakımı gibi konularda bilgi ve beceriler kazandırır.

Bu programı tamamlayan mezunlar, radyoterapi merkezlerinde çalışabilirler. Kanser hastalarının tedavisinde radyasyon terapisi uygulama süreçlerinde görev alırlar. Radyasyon onkologları ve radyofizikçilerle birlikte çalışarak hastaların tedavi planlarını uygular ve tedavi sürecini takip ederler. Ayrıca, hasta bakımı, radyasyon güvenliği ve cihazların bakımı gibi görevleri yerine getirebilirler.

Radyoterapi mezunları, kanser tedavisi merkezlerinde, hastanelerde, özel kliniklerde ve tıp merkezlerinde istihdam edilebilirler. Aynı zamanda araştırma merkezlerinde çalışarak radyoterapi alanında yeni tekniklerin geliştirilmesine katkıda bulunabilirler.