Endüstriyel Tavukçuluk Önlisans Programı Nedir ?

Endüstriyel Tavukçuluk Önlisans Programı, tavuk yetiştirme yöntemleri, tavuk ırkları, beslenme, sağlık, yetiştirme teknikleri ve işletme yönetimi gibi konuları içeren bir programdır. Bu program, öğrencilere modern tavukçuluk tekniklerini, tavuk hastalıkları ve önlemlerini, yemleme programlarını ve çevre yönetimini öğretir.

Bu programı tamamlayan mezunlar, tavuk çiftliklerinde, kümeslerde, tavuk üretim şirketlerinde veya veterinerlik kliniklerinde çalışabilirler. Tavuk yetiştirme ve işletme yöntemlerini uygulayabilir, tavuk sağlığını kontrol edebilir, yemleme programları oluşturabilir ve tavuk çiftliklerinin yönetimini gerçekleştirebilirler. Ayrıca, tavuk hastalıkları ve enfeksiyonlarına müdahale edebilir, çevre yönetimi stratejileri geliştirebilir ve tavukçuluk sektöründeki yenilikleri takip edebilirler.