Bitki Koruma Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Bitki Koruma Önlisans Programı, bitki hastalıkları, zararlı böcekler, tarım ilaçları, entegre zararlı yönetimi ve bitki koruma teknikleri gibi konuları içeren bir programdır. Bu program, öğrencilere bitki hastalıkları ve zararlıları tanıma, tarım ilaçları kullanımı, zararlı yönetimi stratejileri ve bitki koruma teknikleri konularında bilgi verir.

Bu programı tamamlayan mezunlar, tarım işletmelerinde, tarım danışmanlık firmalarında, tarım ilaçları sektöründe veya tarım araştırma merkezlerinde çalışabilirler. Bitki hastalıkları ve zararlıları tespit edebilir, entegre zararlı yönetimi stratejileri uygulayabilir, tarım ilaçları kullanımını yönetebilir ve bitki koruma teknikleri konusunda çalışmalar yapabilirler.