Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Yüksek Lisans Programı Nedir

Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Yüksek Lisans Programı, balıkçılık endüstrisiyle ilgili teknolojik yenilikleri, sürdürülebilir balıkçılık yöntemlerini ve kaynakların korunmasını ele alan bir lisansüstü programdır. Bu program, öğrencilere balıkçılık ekipmanları, deniz biyolojisi, su ürünleri yetiştiriciliği ve balıkçılık yönetimi konularında bilgi ve beceriler sağlar. Mezunlar, balıkçılık sektöründe araştırma ve geliştirme çalışmaları yapabilir, balıkçılık politikalarının oluşturulmasına katkıda bulunabilir, su ürünleri yetiştiriciliği alanında çalışabilir ve deniz kaynaklarının sürdürülebilirliğini destekleyen projelerde yer alabilirler.