Gürcü Dili Ve Edebiyatı Yl. Prg. Nedir / Ne İş Yapar ?

Gürcü Dili ve Edebiyatı Yüksek Lisans Programı, Gürcü dilinin yapısı, kültürü ve edebiyatı üzerine yoğunlaşan bir yüksek lisans programıdır. Bu program, öğrencilere Gürcü dilinin gramer yapısını öğretme, klasik ve modern Gürcü edebiyatını inceleme, dilbilim ve etimoloji konularında derinlemesine bilgi sağlama ve Gürcü kültürüyle ilişkili konulara odaklanma imkanı sunar.

Program mezunları, dil uzmanları, çevirmenler, akademisyenler, araştırmacılar veya kültürel danışmanlar olarak çalışabilirler. Ayrıca, uluslararası ilişkiler, turizm ve kültür sanat gibi alanlarda da Gürcü dilini ve kültürünü tanıtmaya yönelik görevlerde yer alabilirler.