Yat Kaptanlığı Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar

Yat Kaptanlığı Önlisans Programı, denizcilikte temel navigasyon, yat işletmeciliği, deniz güvenliği, deniz hukuku, meteoroloji, gemi hareketleri ve seyir planlaması gibi konuları içeren bir programdır. Bu program, öğrencilere denizcilik bilgisini, yat işletmeciliği becerilerini, seyir planlaması ve navigasyon tekniklerini öğretir.

Bu programı tamamlayan mezunlar, yat işletmelerinde, deniz turizm şirketlerinde, yat ve tekne kiralama firmalarında veya denizcilik firmalarında çalışabilirler. Yat kaptanlığı yapabilir, yatların seyir planlamasını ve rotasını belirleyebilir, deniz güvenliği protokollerini uygulayabilir ve müşterilere deniz turizmi hizmetleri sunabilirler. Ayrıca, denizcilik yasalarına ve hükümet düzenlemelerine uygun şekilde hareket edebilir, hava koşullarını takip edebilir ve yat işletmeciliği konusunda yönetim becerilerine sahip olabilirler.