Elektrik Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Elektrik Önlisans Programı, elektrik prensipleri, elektrik devreleri, elektrik sistemleri, elektrik enerjisi dağıtımı ve güç elektroniği gibi konuları içeren bir programdır. Bu program, öğrencilere elektrik akımı, devre analizi, elektrik enerjisi üretimi ve dağıtımı, elektrik motorları ve kontrol sistemleri gibi konuları öğretir.

Bu programı tamamlayan mezunlar, elektrik taahhüt firmalarında, enerji dağıtım şirketlerinde, fabrikalarda veya mühendislik firmalarında çalışabilirler. Elektrik devrelerini kurabilir, elektrik enerjisi dağıtım sistemlerini yönetebilir, elektrik panolarını ve kontrol sistemlerini monte edebilirler. Ayrıca, elektrik tesislerinde bakım ve onarım işlemlerini gerçekleştirebilir, elektrik arızalarını tespit edebilir ve elektrik güvenliği konusunda önlemler alabilirler.