Otomotiv Teknolojisi Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Otomotiv Teknolojisi Önlisans Programı, otomotiv sektöründe araçların teknik bakımı, onarımı ve teşhisi üzerine odaklanan bir eğitim programıdır. Bu program, öğrencilere motor sistemleri, elektrik-elektronik sistemleri, şasi ve fren sistemleri gibi konuları kapsayan geniş bir eğitim sunar. Ayrıca, otomotiv teknolojileri ve teşhis yöntemleri gibi alanlarda da derinlemesine bilgi sağlar.

Otomotiv Teknolojisi mezunları, otomotiv servislerinde, oto tamir atölyelerinde, araç bakım merkezlerinde veya otomobil üreticisi şirketlerinde çalışma imkanına sahiptirler. Araçların bakım ve onarım işlemlerini gerçekleştirebilir, arızaları teşhis edebilir ve teknik sorunları çözebilirler. Elektrik-elektronik sistemlerin kontrolü ve ayarlaması, motor ve şasi sistemlerinin bakımı gibi görevleri yerine getirebilirler.

Bu program mezunları, araçların teknik sorunlarını teşhis etmek için gerekli teşhis ekipmanlarını kullanabilirler. Arıza kodlarını okuyarak, elektronik sistemlerdeki hataları belirleyebilir ve onarımlarını gerçekleştirebilirler. Ayrıca, motor sistemlerinde performans iyileştirmeleri yapabilir ve yakıt verimliliğini artırmak için ayarlamalar yapabilirler.

Otomotiv Teknolojisi Önlisans Programı mezunları, otomotiv sektöründe otomobil teknisyeni, otomotiv bakım uzmanı veya teknik servis danışmanı gibi pozisyonlarda çalışabilirler. Teknolojik gelişmeleri takip ederek sürekli olarak kendilerini güncel tutabilir ve otomotiv sektöründeki yeniliklere uyum sağlayabilirler.