Süt ve Ürünleri Teknolojisi Önlisans Programı Nedir ?

Süt ve Ürünleri Teknolojisi Önlisans Programı, süt ve süt ürünlerinin işlenmesi, kalite kontrolü, üretim süreçleri ve süt endüstrisi yönetimi konularında eğitim veren bir programdır. Bu program, öğrencilere süt teknolojisi, süt ürünleri işleme teknikleri, kalite kontrol yöntemleri, hijyen standartları ve süt endüstrisi yönetimi gibi konuları içerir.

Bu programı tamamlayan mezunlar, süt işleme tesislerinde veya süt ürünleri fabrikalarında çalışabilirler. Süt işleme tekniklerini uygulayabilir, süt ürünleri üretim süreçlerini yönetebilir, kalite kontrol protokollerini uygulayabilir ve ürünlerin hijyenik şartlarda üretimini sağlayabilirler.
Süt ve Ürünleri Teknolojisi mezunları, süt işleme tesislerinde, süt ürünleri fabrikalarında, mandıralarda veya gıda işletmelerinde istihdam edilebilirler. Sütün işlenmesi aşamalarını yönetebilir, süt ürünleri üretiminde teknolojik ve hijyenik süreçleri takip edebilir, ürün kalitesini kontrol edebilir ve gıda güvenliği standartlarına uygunluk sağlayabilirler.