Beslenme Ve Diyetetik Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Beslenme ve Diyetetik Yüksek Lisans Programı, beslenme bilimi, besinlerin metabolizması ve sağlıklı beslenme konularında uzmanlaşmak isteyen öğrencilere yönelik bir lisansüstü programdır. Bu program, öğrencilere beslenme prensipleri, besin değerlendirmesi, besin takviyesi, beslenme danışmanlığı, obezite yönetimi ve klinik beslenme gibi konuları kapsar.

Öğrenciler, bireylerin ve grupların beslenme ihtiyaçlarını değerlendirebilir, beslenme planları ve diyet programları oluşturabilir, beslenme eğitimi ve danışmanlığı sağlayabilir ve sağlıklı beslenme stratejileri geliştirebilirler. Mezunlar, sağlık kuruluşlarında, hastanelerde, kliniklerde, sağlık merkezlerinde veya özel beslenme danışmanlık şirketlerinde beslenme uzmanı, klinik diyetisyen, beslenme danışmanı veya sağlık eğitimcisi olarak çalışabilirler. Ayrıca, beslenme araştırmaları yapabilir veya akademik kariyere yönelebilirler.