Biyomekanik Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Biyomekanik Yüksek Lisans Programı, biyolojik sistemlerin ve hareketin mekanik prensiplerini inceleyen bir programdır. Bu programda öğrencilere, insan vücudu, dokular ve biyolojik yapıların mekanik davranışı üzerine yoğunlaşan teorik ve uygulamalı dersler verilir.

Biyomekanik alanında kullanılan analitik ve deneysel yöntemlerin yanı sıra bilgisayar destekli modelleme ve simülasyon teknikleri de öğretilir. Biyomekanik Yüksek Lisans Programı mezunları, sağlık sektöründe, spor performansının ve sakatlık riskinin değerlendirilmesinde, protez ve ortez tasarımı ve geliştirilmesinde, hareket analizi ve rehabilitasyonda, medikal cihaz tasarımında ve araştırma laboratuvarlarında çalışma fırsatlarına sahip olurlar.