Beyanat Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelimenin Kökeni:
Beyanat kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. "Bayân" kelimesinden türetilmiştir ve "açıklama, ifade" anlamına gelir. Türkçedeki kullanımıyla beyanat, bir konuyu açıklamak, ifade etmek veya duyurmak amacıyla yapılan resmi bir açıklamayı ifade eder.

Kelimenin Anlamı:
Beyanat, resmi veya açıklayıcı bir açıklama veya duyuru anlamına gelir. Genellikle belirli bir konu veya olay hakkında bilgi vermek veya görüşlerini ifade etmek amacıyla kullanılır.

Örnek Cümle:

• Hükümet sözcüsü, basın toplantısında yeni politikalar hakkında bir beyanat verdi.
  • Şirket yöneticileri, mali durumları hakkında kamuoyuna bir beyanat yayınladı.