İhtimâm Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "İhtimâm" kelimesi Arapça kökenli olup "h-m-m" kökünden türetilmiştir.

Kök anlamı olarak "bir şeye özen göstermek" veya "bir şeyi dikkatle korumak" anlamına gelir.

Anlamı: "İhtimâm" kelimesi, bir şeyin veya bir işin özenle, dikkatle ve titizlikle yapılması veya korunması anlamına gelir.

Bir şeye özen gösterme veya bir işi dikkatle yapma eylemini ifade eder.

Örnek Cümle:

• Ahşap mobilyalarımızın uzun ömürlü olması için düzenli olarak bakım ve ihtimâm gerekmektedir.
  • Şirket, müşteri memnuniyetini artırmak için ürünlerinin kalitesine büyük bir ihtimâm göstermektedir.
  • Öğrenciler, sınavlara iyi hazırlanabilmek için derslerine büyük bir ihtimâm göstermelidirler.