Teber Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Teber" kelimesi Arapça kökenli bir kelime olup "تبر" (tabr) kelimesinden türetilmiştir.

Anlamı: "Teber" kelimesi, bir şeyin veya nesnenin keskin, sivri ve ucu sivri olan bir parçasını ifade eder.

Bu kelime, genellikle savaş veya av için kullanılan mızrak, kılıç veya benzeri kesici ve delici aletlerin uç kısmını tanımlamak için kullanılır.

Örnek Cümle:

• Savaşçı, düşmanlarına karşı teberini kullanarak saldırdı.
  • Orman avında kullanılan teber, avcının hızlı ve keskin bir biçimde vurmasına yardımcı olur.
  • Antik dönemlerde savaşta kullanılan teburlar, askerlerin savunma ve saldırı için vazgeçilmez araçlardı.