Ekonomi Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Ekonomi bölümü, ekonomik faaliyetlerin araştırılması, analizi, yönetimi ve yön verilmesi için gerekli olan teorik ve uygulamalı bilgi ve becerileri öğreten bir lisans programıdır. Bu program, genel olarak mikroekonomi, makroekonomi, istatistik, matematik, finans, kamu maliyesi, işletme ve yönetim, uluslararası ekonomi ve ekonomik politika gibi dersler içerir.

Ekonomi bölümü mezunları, kamu ve özel sektörde birçok farklı kariyer yoluna girebilirler. Örneğin, bankacılık, sigortacılık, yatırım danışmanlığı, mali analiz, sermaye piyasaları, uluslararası finans, hazine, kamu maliyesi, danışmanlık, özel sektör veya kamu sektöründe ekonomi politikaları oluşturma, araştırma ve analiz yapma, stratejik planlama, proje yönetimi gibi alanlarda çalışabilirler.