Bilgi Teknolojileri Yl. Prg. Nedir ?

Bilgi Teknolojileri Yüksek Lisans Programı, bilgi teknolojileri alanında uzmanlaşmayı hedefleyen bir lisansüstü programdır. Bu program, öğrencilere bilgi teknolojilerinin temel prensipleri, yazılım geliştirme, veritabanı yönetimi, ağ ve güvenlik, büyük veri analitiği gibi konularda derinlemesine bilgi ve beceriler kazandırır.

Öğrenciler, bilgi teknolojileri alanındaki güncel teknolojileri takip eder, analitik ve problem çözme becerilerini geliştirir ve endüstri standartlarında yazılım projeleri geliştirme imkanı bulurlar.Mezunlar, bilgi teknolojileri sektöründe çeşitli rollerde çalışabilirler. Yazılım mühendisi, sistem analisti, veritabanı yöneticisi, ağ uzmanı veya proje yöneticisi gibi pozisyonlarda görev alabilirler. Ayrıca, kamu kurumları, özel şirketler, danışmanlık firmaları ve teknoloji şirketlerinde çalışma fırsatları mevcuttur.