Deprem Mühendisliği Yl. Prg. Nedir ?

Deprem Mühendisliği Yüksek Lisans Programı, yapıların deprem etkisine karşı dayanıklılığını artırmayı hedefleyen bir lisansüstü programdır. Bu program, deprem mühendisliği alanında teorik ve pratik bilgilerin yanı sıra yapısal analiz yöntemlerini, tasarım prensiplerini ve deprem mühendisliği kodlarını kapsar.

Öğrenciler, yapıların deprem performansını değerlendirebilir, deprem yükleri altında yapı tasarlayabilir ve depreme dayanıklı yapı sistemlerini analiz edebilir. Mezunlar, mühendislik firmalarında, inşaat şirketlerinde veya kamu kurumlarında yapı tasarımı ve analiziyle ilgili rollerde çalışabilirler.