Elektrik-Elektronik Ve Bilgisayar Mühendisliği Yl. Prg. Nedir ?

Elektrik-Elektronik Ve Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programı, elektrik-elektronik mühendisliği ve bilgisayar mühendisliği disiplinlerinin birleşimini içeren kapsamlı bir eğitim sunar. Bu programda, öğrenciler elektronik devreler, bilgisayar donanımı, yazılım mühendisliği, bilgisayar ağları, sinyal işleme ve yapay zeka gibi konularda derinlemesine bilgi edinirler. Elektrik-elektronik ve bilgisayar mühendisliği mezunları, yazılım geliştirme şirketleri, bilişim teknolojileri firmaları, telekomünikasyon şirketleri, otomasyon sektörü, yapay zeka ve veri analitiği alanında çalışabilirler.

Mezunlar, elektronik ve bilgisayar sistemlerinin entegrasyonu, yenilikçi çözümlerin tasarımı ve geliştirilmesi, ağ altyapılarının yönetimi gibi görevleri üstlenebilirler. Ayrıca, araştırma ve geliştirme projelerinde yer alabilir ve teknolojiye yönelik çözümler üretebilirler. Elektrik-elektronik ve bilgisayar mühendisliği yüksek lisans programı, mezunlara hem elektrik-elektronik mühendisliği hem de bilgisayar mühendisliği alanlarında derin bir uzmanlık sağlayarak, teknolojik yeniliklere öncülük etmelerini ve sektörde liderlik rolü üstlenmelerini sağlar.