Bina Bilgisi Yüksek Lisans Programı Nedir

Bina Bilgisi Yüksek Lisans Programı, yapı ve inşaat sektöründeki bina tasarımı, yapı malzemeleri, yapı sistemleri ve yapı yönetimi gibi konuları derinlemesine inceleyen bir programdır. Bu programda, öğrencilere yapı teknolojisi, yapı malzemeleri seçimi, yapı sistemleri tasarımı, yapı bakımı ve onarımı gibi konularda uzmanlık kazandırılır. Mezunlar, inşaat firmalarında, mühendislik firmalarında veya danışmanlık şirketlerinde bina tasarımı, yapı yönetimi veya yapı denetimi gibi rollerde çalışabilirler. Ayrıca, kamu kuruluşlarında, araştırma ve geliştirme merkezlerinde veya üniversitelerde akademik araştırmalar yapabilirler.