Biokimya Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar ?

Biokimya Yüksek Lisans Programı, biyokimya disiplini üzerine derinlemesine bir eğitim sağlayan bir programdır. Bu programda, biyokimyasal süreçler, enzimler, protein yapı ve fonksiyonu, metabolizma, genetik materyal ve hücresel sinyalleşme gibi konular detaylı olarak incelenir. Öğrencilere laboratuvar becerileri kazandırılır ve biyokimyasal analizlerin yapılması üzerinde odaklanılır. Mezunlar, akademik araştırmalar yapabilir, ilaç ve biyoteknoloji sektörlerinde çalışabilir, sağlık kuruluşlarında veya araştırma laboratuvarlarında görev alabilirler.