Biyomedikal Teknolojiler Yüksek Lisans Programı Nedir?

Biyomedikal Teknolojiler Yüksek Lisans Programı, tıbbi cihazların tasarımı, geliştirilmesi, üretimi ve kullanımı üzerine odaklanan bir programdır. Bu programda, tıbbi cihaz mühendisliği, biyomedikal sensörler, biyomedikal görüntüleme teknikleri, medikal robotik, biyomedikal sistemler ve biyomedikal veri analizi gibi konular üzerinde çalışılır.

Öğrencilere, tıbbi cihazların tasarım süreci, biyomedikal sensörlerin kullanımı, medikal görüntüleme sistemlerinin işleyişi ve biyomedikal veri analizi yöntemleri gibi konuları içeren teorik ve pratik beceriler kazandırılır. Mezunlar, medikal cihaz şirketlerinde ürün tasarımı ve geliştirme süreçlerinde çalışabilir, sağlık hizmetleri kuruluşlarında tıbbi cihaz kullanımı ve yönetimi konusunda görev alabilir veya araştırma merkezlerinde biyomedikal teknolojiler üzerine çalışmalar yapabilirler.