Malzeme Bilimi Ve Teknolojileri Bölümü Nedir ?

Malzeme Bilimi ve Teknolojileri bölümü, malzemelerin üretimi, karakterizasyonu, özellikleri ve davranışları hakkında bilgi sahibi olmayı, malzemelerin işlenmesi ve kullanım alanları ile ilgili araştırmalar yapmayı öğreten bir bölümdür. Bu bölümde öğrenciler, malzeme tasarımı, üretimi, işlenmesi, karakterizasyonu ve uygulamaları gibi konuları öğrenirler.Malzeme Bilimi ve Teknolojileri mezunları, araştırma ve geliştirme, tasarım, üretim, kalite kontrol, danışmanlık ve yönetim gibi farklı alanlarda çalışabilirler.

Mezunlar, otomotiv, havacılık, elektronik, enerji, medikal, savunma, inşaat, nükleer enerji ve malzeme üretim sektörlerinde iş imkanı bulabilirler.Malzeme Bilimi ve Teknolojileri mezunları, malzeme seçimi, tasarımı, üretimi ve mühendisliği konularında uzmanlaşmış kişilerdir. Mezunlar, malzeme sektöründe çeşitli pozisyonlarda çalışabilirler, örneğin araştırmacılar, üretim mühendisleri, tasarımcılar, kalite kontrol mühendisleri, malzeme test uzmanları, danışmanlar ve yöneticiler. Ayrıca, malzeme bilimi ve teknolojileri mezunları, malzeme karakterizasyonu, malzeme işleme teknikleri, malzeme tasarımı, malzeme geri dönüşümü ve benzeri alanlarda uzmanlaşabilirler.