Biyo İstatistik Yüksek Lisans Programı Nedir ?

Biyoistatistik Yüksek Lisans Programı, biyoloji ve sağlık alanlarında istatistiksel yöntemlerin kullanımını araştıran bir programdır. Bu programda, biyolojik ve sağlık verilerinin analizi, örnekleme yöntemleri, regresyon analizi, doğrusal olmayan modeller, biyomedikal istatistik ve genetik istatistik gibi konular detaylı olarak ele alınır. Öğrencilere istatistiksel analizlerin tasarlanması, veri toplama ve analiz etme becerileri kazandırılır.

Mezunlar, akademik araştırmalar yapabilir, biyomedikal araştırmalarda istatistiksel analizler yapabilir, sağlık politikaları alanında çalışabilir veya sağlık hizmetleri sektöründe istatistik danışmanlığı yapabilirler. Ayrıca, ilaç ve biyoteknoloji şirketleri, sağlık kuruluşları ve araştırma merkezleri gibi çeşitli çalışma alanlarında istatistiksel analizler ve danışmanlık hizmetleri sunabilirler.